Särö-vapaaehtoistoiminta

Tervetuloa Särö-vapaaehtoiseksi tukemaan pikkulapsiperheitä, nuoria ja ikäihmisiä

Saat perehdytyksen vapaaehtoisena toimimiseen ja sinulle etsitään toiveitasi kuunnellen sopiva perhe, nuori tai ikäihminen, jota pääset vapaaehtoisena tukemaan. Vapaaehtoisena saat mukavaa ja monipuolista tekemistä, uusia tuttavia sekä iloa elämään. Dilan vapaaehtoiskoordinaattorit ovat apunasi ja järjestävät vapaaehtoisille vertaistapaamisia, koulutusta ja virkistystä.

Vapaaehtoiseksi pikkulapsiperheeseen

Säröperhevapaaehtoisena pääset tukemaan perhettä, jossa on ainakin yksi alle kolmivuotias lapsi. Perheissä voi olla esimerkiksi tukiverkostojen puutetta ja muita arjen haasteita kuten väsymystä tai elämänmuutoksia. Vapaaehtoinen ja perhe näkevät noin kaksi kertaa kuukaudessa muutaman tunnin ajan kerrallaan. Perhe ja vapaaehtoinen sopivat yhdessä tapaamisten ajankohdan ja sen, mitä niiden aikana tehdään. Vapaaehtoissuhde kestää noin vuoden, mutta siitä voi syntyä myös elämän mittainen ystävyys.

Vapaaehtoiskoordinaattorit tapaavat perheet sekä vapaaehtoiset, jotta he löytäisivät perheille mahdollisimman sopivan vapaaehtoisen. Tarkoituksena on löytää vapaaehtoinen, joka haluaa auttaa perhettä heidän tarpeidensa mukaan. Vapaaehtoiskoordinaattorit ovat mukana ensimmäisessä tapaamisessa ja taustatukena koko vapaaehtoissuhteen ajan. He antavat ohjausta ja tukea sekä järjestävät yhteistä toimintaa, johon osallistuminen on vapaaehtoista.

Alaikäisten kanssa toimiessamme noudatamme lasten turvallisuutta lisääviä toimintatapoja.

Vapaaehtoiseksi mentoriksi nuorelle

Vapaaehtoisena mentorina toimit aikuisena tukena 13–29 -vuotiaalle nuorelle yhden vuoden ajan. Nuori ja mentori sopivat yhdessä, kuinka usein ja missä tapaavat, tapaamisia on keskimäärin pari kertaa kuukaudessa. Yhdessäolo voi olla rupattelua kahvin äärellä, mukavaa yhdessä tekemistä, kaupunkiin tutustumista jne. Mentorisuhde perustuu molemminpuoliseen vapaaehtoisuuteen ja vastavuoroisuuteen. Mentori ja nuori voivat jatkaa ystävinä vuoden jälkeenkin.

Vapaaehtoiskoordinaattorit ovat mentoriparin tukena koko vuoden mittaisen vapaaehtoissuhteen ajan. He etsivät jokaiselle nuorelle mahdollisimman hyvin sopivan mentorin ja ovat mukana ensimmäisessä tapaamisessa. Lisäksi heihin voi olla yhteydessä tarvittaessa. Vapaaehtoiskoordinaattorit järjestävät myös yhteistä toimintaa, johon osallistuminen on vapaaehtoista.

Vapaaehtoiseksi ilahduttamaan ikäihmisiä

Särö-vapaaehtoistoiminnan kotikummiksi mukaan tullessasi sinut perehdytetään vapaaehtoisena toimimiseen ja sinulle etsitään toiveitasi kuunnellen ikäihminen, jota pääset vapaaehtoisena ilahduttamaan. Vapaaehtoisena saat mukavaa ja monipuolista tekemistä, uusia tuttavia sekä iloa elämään. Vapaaehtoiskoordinaattorit ovat apunasi ja järjestävät vapaaehtoisille vertaistapaamisia, koulutusta ja virkistystapahtumia.

KotiKummi-vapaaehtoisena pääset tutustumaan ikäihmiseen, joka kaipaa ystävää piristämään monesti yksinäistäkin arkea. Ikäihmisellä saattaa puuttua lähiverkoston tuki tai hänellä saattaa olla toiminnallisen tuen tarvetta. Vapaaehtoinen ja ikäihminen näkevät keskimäärin kaksi kertaa kuukaudessa muutaman tunnin ajan. Ikäihminen ja vapaaehtoinen sopivat yhdessä tapaamisten ajankohdan ja sen, mitä niiden aikana tehdään. Tärkeitä on kiireetön kohtaaminen.

 

Kuva: Sonja Siikanen


Ota meihin yhteyttä 

Ota rohkeasti meihin yhteyttä tai täytä sivun alalaidassa oleva hakemus vapaaehtoiseksi, niin me otamme sinuun yhteyttä. Yhteydenotto ei vielä sido toimintaan!

Vapaaehtoistoiminnan päällikkö Mirva Porter
040 662 9300
mirva.porter@dila.fi

Vapaaehtoiskoordinaattori Riikka Neuvonen (Säröperhetoiminta)
040 628 1170
riikka.neuvonen@dila.fi

Vapaaehtoiskoordinaattori Hanna Tanskanen (1+1 mentoritoiminta)
044 713 2219
hanna.tanskanen@dila.fi

Vapaaehtoiskoordinaattori Marjo Malm (KotiKummit -toiminta)
040 1829 782
marjo.malm@dila.fi

Vapaaehtoiskoordinaattori Elise Liikala
040 663 1075
elise.liikala@dila.fi

Käyntiosoite: Ahvenistonkatu 2, Lahti (huoneisto 404, 4.krs).

 

Haluatko vapaaehtoiseksi? Jätä yhteystietosi meille, niin otamme sinuun yhteyttä. Kerro myös, haluaisitko toimia vapaaehtoisena perheen, nuoren vai ikäihmisen kanssa.