Vapaaehtoisuus Ha(ll)ussa

Vapaaehtoisuus Ha(ll)ussa -toiminnassa mahdollistetaan Päijät-Hämäläisille 18–30-vuotiaille nuorille aikuisille mielenterveyskuntoutujille osallistuminen vapaaehtoistoimintaan yksilöllisen tuen avulla.

  • Onko sinulla arjen ja elämän hallinnan kanssa haasteita?
  • Onko sinulle hankalaa lähteä kodin ulkopuolelle?
  • Haluaisitko elämääsi lisää sisältöä?
  • Haluaisitko tehdä sinua kiinnostavia mieluisia asioita ja ilahduttaa samalla muita?

Tuetussa vapaaehtoistoiminnassa mietimme yhdessä, mitkä asiat sinua kiinnostavat ja miten niitä voisi hyödyntää vapaaehtoistoiminnassa. Vapaaehtoistoiminta voi olla yhdessä tekemistä turvallisessa pienryhmässä tai yksin tuen avulla. Se voi olla myös vapaaehtoistoiminnan tehtäviä muiden toimijoiden paikoissa työntekijämme tuen avulla.

Pyrimme löytämään juuri sinulle sopivan ja mieluisan tehtävän. Vapaaehtoistoiminnassa voi kokeilla erilaisia tehtäviä ja olla mukana silloin kuin haluaa ja omien voimavarojensa mukaan.

Me työntekijät annamme vahvaa yksilöllistä tukea vapaaehtoistoiminnan mahdollistamiseksi ohjauksen, kotoa hakevan, toimintaan saattavan, rinnalla kulkevan ja vapaaehtoistoimintaan tukea antavien toimintamuotojen kautta.

Vapaaehtoisuus Ha(ll)ussa -hanke (STEA 2023-2026) on yhteishanke Menten ja Dilan kanssa. Hankkeessa luodaan yhteiskehittämisen keinoin toimintamalli kohderyhmän, kokemusasiantuntijoiden, vertaisohjaajien, mielenterveysammattilaisten, vapaaehtoistoiminnan paikkojen ja muiden verkosto- ja sidosryhmien kanssa yhdessä.

Lisätietoa hankkeesta löydät osoitteesta: https://mente.fi/palvelut/vapaaehtoisuus-hallussa/

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä, niin kerromme mielellämme lisää:

Projektityöntekijä Mari Eskola

044 739 2042

mari.eskola@dila.fi

Projektipäällikkö Kaisa Varpenius (Mente)

040 778 3908

kaisa.varpenius@mente.fi

Voit ottaa yhteyttä myös tämän lomakkeen kautta. Huom! Ethän laita lomakkeen kautta mitään arkaluontoisia henkilötietoja. Yhteydenottolomake Vapaaehtoisuus ha(ll)ussa