Kuuntele sydämelläsi-tule vapaaehtoiseksi

Tervetuloa vapaaehtoiseksi Kuuntele sydämelläsi -toimintaan

Kuuntele sydämelläsi -toiminnan vapaaehtoisena voit tuoda palvelutalossa asuvalle yksinäiselle ikäihmiselle seuraa, tukea ja lohtua hänen elämänsä loppuvaiheessa. Vapaaehtoisena toimit omana itsenäsi etkä tarvitse siihen erityistaitoja. Kaikki vapaaehtoiset perehdytetään tehtävään, ja toimintaa tukee vapaaehtoisille järjestettävät koulutukset, toiminnanohjaus ja vertaistapahtumat. Palvelutalot sijaitsevat Lahdessa ja Heinolassa.

Vapaaehtoisena voit toimia eri tavoin. Voit olla ikääntyneen pidempiaikaisena ystävänä, tukena saattohoitovaiheessa tai tulla tarvittaessa paikalle. Tehtävässä tärkeintä on olla kiireettömästi läsnä. Vapaaehtoisena voit esimerkiksi kuunnella, olla juttuseurana, istua vierellä ja pidellä kädestä, lukea, ulkoilla, muistella tai vain olla lähellä – aina kuitenkin ikääntyneen toiveita, vointia ja tarpeita kuunnellen.

Tehtävässä toimit aina omien voimavarojesi mukaan.

Jos haluat mukaan vapaaehtoiseksi Kuuntele sydämelläsi -toimintaan, jätä yhteystietosi tämän sivun alaosasta löytyvän lomakkeen kautta, niin olemme sinuun yhteydessä.

Kuuntele sydämelläsi

Vapaaehtoisten perehdytys

Ensimmäinen Kuuntele sydämelläsi -hankkeen vapaaehtoisten perehdytys järjestetään syksyllä 2024 Lahden Diakonialaitoksella, os. Ahvenistonkatu 2 (4.krs), Lahti. Koulutus on kaksiosainen ja vapaaehtoisille maksuton. Ilmoittaudu mukaan koulutukseen, yhteystiedot löydät sivun lopusta.

Koulutuksen ajankohdat:
ke 28.8. klo 13-17
ti 3.9. klo 13-17

Ota yhteyttä:

Projektityöntekijä Milla Sintonen
lomalla 1.-28.7.2024
044 493 4662
milla.sintonen[at]dila.fi

Käyntiosoite: Ahvenistonkatu 2 (4.krs), Lahti