Tuettua vapaaehtoistoimintaa maahanmuuttaneille

In English
українською
بالعربية

Tuettua vapaaehtoistoimintaa maahanmuuttaneille -hankkeen asiakkaita ovat Päijät-Hämeessä asuvat, 16–64-vuotiaat maahanmuuttajat. Toiminta on erityisesti suunnattu jo oleskeluluvan saaneille, mutta vasta lyhyen aikaa Suomessa asuneille henkilöille. Hankkeen tavoitteena on parantaa osallistujien toimintakykyä ja osallisuuden kokemuksia sekä toimia edistävänä polkuna opintoihin tai työelämään.

Osallistuminen antaa:

  • tilaisuuden oppia lisää suomen kieltä ja tutustua suomalaiseen työelämään
  • mahdollisuuden tehdä itselle kiinnostavia asioita, jotka ovat myös hyödyksi muille
  • arkeen lisää sisältöä ja uusia tuttavuuksia
  • todistuksen mukanaolosta, jolla voi olla myönteistä vaikutusta työ- tai opiskelupaikan hakuun.

Tuetussa vapaaehtoistoiminnassa mietimme yhdessä, mitkä asiat sinua kiinnostavat ja miten niitä voisi hyödyntää vapaaehtoistoiminnassa. Vapaaehtoistehtäviä voi tehdä ryhmässä tai yksin. Tehtäviä voi olla niin Dilakorttelissa kuin muualla Päijät-Hämeen alueella, mutta myös esimerkiksi tietokoneen välityksellä.

Työntekijä pyrkii löytämään juuri sinulle sopivan ja kivan tehtävän. Työntekijä myös antaa tukea ja apua silloin kun tarvitset. Vapaaehtoistoiminnassa voi kokeilla erilaisia tehtäviä ja olla mukana silloin kuin haluaa ja pystyy.

Jos kiinnostuit, voit lähettää sähköpostia tai soittaa projektikoordinaattorille, niin sovitaan aika tapaamiselle. Tapaamiseen voit tulla yksin tai yhdessä esimerkiksi ystävän tai tutun työntekijän kanssa.

Tuettua vapaaehtoistoimintaa maahanmuuttaneille -hanke on Euroopan unionin osarahoittama. Hankkeessa luodaan uusia keinoja maahanmuuttaneiden syrjäytymisen ehkäisemiseksi ja tässä yhteistyöllä on merkittävä rooli. Jos arvelet, että omassa työssäsi on toiminnallisen- tai kehittämisyhteistyön rajapintaa hankkeen kanssa, olethan matalalla kynnyksellä yhteyksissä?

Lisätietoa ja yhteydenotot:

Projektikoordinaattori Riikka Neuvonen
puh. 044 384 6639
riikka.neuvonen@dila.fi