Kotoa kotiin

Osallisuutta ja hyvinvointia vahvistavaa vertaistukea maahanmuuttajanaisille

Kotoa kotiin -hankkeessa annetaan vertaistukea ja apua maahanmuuttajanaisille. Hankkeessa luodaan vapaaehtoistoiminnan malli, jonka avulla rekrytoidaan ja perehdytetään pidempään Suomessa olleita maahanmuuttajataustaisia sekä kantasuomalaisia vapaaehtoisia toimimaan mentoriparina maahanmuuttajanaisten kotoutumisen tukena. Hankkeessa kehitetään materiaalia ja välineistöä vapaaehtoissuhteen tueksi.

Kotoa kotiin -hanke toteuttaa ryhmätoimintaa kotoutumisajalla oleville arabian-, darin-, kurdin- ja thaikielisille naisille. Vapaaehtoiset antavat vertaistukea ja apua maahanmuuttajanaisille.

Lahden Diakonialaitos vastaa hankkeessa vertaistuki- ja mentorointimallin luomisesta. LAB ammattikorkeakoulu ja Koulutuskeskus Salpaus vastaavat ryhmätoimintamallista.

Hanke kehittyy ja kasvaa osana Lahden Diakonialaitoksen yhteisöllistä Dilakorttelia.

Kotoa kotiin on huhtikuussa 2019 käynnistynyt AMIF-rahoitteinen hanke (2019 ̶ 2021). Hanketta hallinnoi LAB ammattikorkeakoulu, osatoteuttajina ovat Koulutuskeskus Salpaus ja Lahden Diakonialaitos.

Lue lisää hankkeesta LAB-ammattikorkeakoulun nettisivuilla: Kotoa kotiin -hanke 

Haluaisitko sinä antaa tukea ja apua maahanmuuttajanaisille?

Lue lisää Kotoa kotiin -vapaaehtoistoiminnastamme täältä ja tule mukaan antamaan tukea ja kotouttamisapua maahanmuuttajanaisille.

Ota meihin yhteyttä

Projektikoordinaattori
Tiia Kangassalo
044 551 0442
tiia.kangassalo@dila.fi