Aikuiset urapolulle – sote-ala kutsuu

ESR+- rahoitteinen Aikuiset urapolulle – sote- ala kutsuu- toiminta käynnistyi Lahden Diakonialaitoksella tammikuussa 2024. Toiminta on tarkoitettu päijäthämäläisille 30-64- vuotiaille työttömille, jotka ovat joko kiinnostuneita sosiaali- ja terveysalasta tai jotka jo ehkä omaavatkin sote-alan taustaa joko koulutuksen tai työkokemuksen kautta ja haluaisivat työllistyä alalle.

Aikuiset urapolulle- toiminta on kehitetty vastaamaan Päijät-Hämeessä etenkin sosiaali- ja terveysalalla vallitsevaan kohtaanto-ongelmaan. Toiminnassa tavoitteena on luoda työpajamalli, jonka avulla osallistujat pääsevät tutustumaan työkokeilijoina sote- ja ohjausalan työtehtäviin.

Asiakkaille tarjotaan elämäntilanne huomioiden yksilö- ja ryhmävalmennusta tueksi sote- ja ohjausalan koulutukseen ja työelämään hakeutumiseksi. Täsmätyökykyisiä henkilöitä tuetaan heidän omien kykyjensä ja voimavarojensa mukaiseen opiskeluun ja työntekoon. Lisäksi toiminnassa tuetaan muuta kuin suomen kieltä äidinkielenään puhuvien asiakkaiden kielitaitoa keskittyen erityisesti sote- ja ohjausalalla tarvittavaan sanastoon ja autetaan asiakkaita kehittymään suomalaisessa työkulttuurissa.

Ota rohkeasti yhteyttä!

projektipäällikkö Riikka Sompi

riikka.sompi@dila.fi

044 713 2030