Löytäjät – vaikuttavalla asiakasohjauksella nuoret koulutukseen ja töihin

Hei sinä nuori tai nuoren läheinen,

Löytäjät –toiminnassa etsitään alle 29-vuotiaita päijäthämäläisiä nuoria, jotka ovat ajautuneet töiden tai opiskelujen suhteen hankaan tilanteeseen. Jos tulevaisuuden suunta on hukassa, Löytäjät tukee oman polun löytymisessä. Jos kiinnostuit voit ottaa yhteyttä sivulla alempana olevan yhteydenottolomakkeen kautta.

Toimintaan mukaan löydetyt nuoret saavat yksilövalmennusta, jossa heidän kanssaan pohditaan tulevaisuuden haaveita ja suunnitelmia. Nuoria motivoidaan löytämään itselleen sopiva koulutuspolku tai työpaikka sekä innostetaan liittymään Löytäjät –pajaan.

Nuoria löydetään uusia ja ennakkoluulottomia löytävän työn menetelmiä kokeilemalla. Tätä toteutetaan yhdessä viranomaisten ja nuorten läheisten kanssa. Löytävää työtä tehdään myös niin sosiaalista- kuin perinteistä mediaa hyödyntäen sekä virtuaaliympäristössä.

Löytäjät – toiminnassa nuori pääsee kehittämään omia digi-, ryhmätyö, – ja työelämätaitojaan. Hankkeen yhtenä tavoitteena on yhteiskehittää sekä pilotoida digitaalinen palvelu- ja asiakasohjauksen alusta ja toimintamalli löydettyjen nuorten kanssa. Alusta tulee erityisesti kolmannen sektorin toimijoiden tarpeisiin. Tämä alusta mahdollistaa asiakkaan nopeamman ohjaamisen avun ja tuen piiriin.

Löytäjät-hanke on Lahden Diakonialaitoksen hanke, jonka aikana nuorten työelämän perustaidot ja arjenhallinta kehittyy, jossa nuoret oppivat työelämän pelisääntöjä ja jossa he hakautuvat kohti työ- ja opiskelupaikkoja. Nuorten digitaidot kehittyvät sähköisen asiakasohjaus alustan kehittämisen yhteydessä. Hankkeessa tuetaan nuorten oman polun löytymistä yksilöllisen tuen avulla. Löytäjät-hanke toimii ESR- rahoitteisesti ajalla 1.9.2022- 31.12.2023. Hanke rahoitetaan osana Euroopan unionin Covid 19–pandemian- johdosta toteuttamia toimia.

Haluatko ottaa yhteyttä löytäjiin? Jätä yhteystietosi alla olevaan lomakkeeseen niin otamme sinuun yhteyttä.

     

    Lisätietoja

    Projektikoordinaattori Riikka Sompi

    puhelin: 044-7132030

    sähköposti: riikka.sompi@dila.fi