Valmentava työkokeilu

Valmentavan työkokeilun keinoin kohti sosiaali- ja terveysalan sekä kasvatus- ja ohjausalan ammatteja

Valmentava työkokeilu tarjoaa päijäthämäläisille alle 29 -vuotiaille nuorille mahdollisuuden päästä tutustumaan matalalla kynnyksellä sosiaali- ja terveysalan sekä kasvatus- ja ohjausalan työhön. Valmentava työkokeilu on suunnattu nuorille, ketkä eivät enää ole kuntoutumisen vaiheessa eli kuntouttavalle työtoiminnalle ei ole tarvetta, mutta siirtyminen tavalliseen työkokeiluun tuntuu vielä haastavalta.

Valmentava työkokeilu toimii suljetun ryhmän periaatteella, toimintapäiviä on viikon aikana kolme ja yhden päivän kesto on 5 tuntia. Ryhmässä pääset tutustumaan erilaiseen ohjaustyöhön sosiaali- ja terveysalalla sekä kasvatus- ja ohjausalalla ryhmän valmentajan ja muun ryhmän avulla ja tuella. Ryhmä suunnittelee ja toteuttaa erilaista ohjaustoimintaa Dilakorttelissa (esim. viriketoimintaa ikäihmisille) sekä Dilakorttelin ulkopuolella eri yhteistyötahoilla. Ryhmässä on mukana noin 5 nuorta, joka mahdollistaa vahvan vertaistuen saamisen ryhmän muilta jäseniltä. Ryhmät toimivat elokuusta joulukuuhun ja tammikuusta toukokuuhun eli noin 5 kuukauden jaksoissa.

Valmentavan työkokeilun ryhmä toimii sote-työpaja Stoorin tiloissa osana sote-työpaja Stoorin toimintaa. Voit tutustua sote-työpaja Stooriin täällä.

Valmentavassa työkokeilussa voit olla asiakkaana TE-toimiston/kuntakokeilun kautta työkokeilussa tai vapaaehtoistoiminnan periaatteella. Valmentavan työkokeilun toiminnan rahoittaa Päijät-Hämeen liitto ajalla 1.6.2021-31.5.2022.

Ota meihin yhteyttä

Valmentava työkokeilu toimii samoissa tiloissa sote-työpaja Stoorin kanssa Dilakorttelissa osoitteessa Sibeliuksenkatu 6 A, Lahti (sisäänkäynti katutasolta liukuovista).

Valmentaja Annukka Hämäläinen
044 7132 030
annukka.hamalainen@dila.fi
 
Työllisyyspäällikkö Saila Immonen
044 7615 707
saila.immonen@dila.fi

 

Päijät-Hämeen liitto