Särö-vapaaehtoistoiminta

Tukea lapsiperheille, nuorille ja ikäihmisille

Me Särö-vapaaehtoistoiminnassa tuemme lahtelaisia ja hollolalaisia pikkulapsiperheitä, nuoria ja ikäihmisiä vapaaehtoistoiminnan keinoin. Vapaaehtoiskoordinaattorit tutustuvat jokaiseen toimintaan mukaan tulevaan perheeseen, nuoreen ja ikäihmiseen sekä perehdyttävät vapaaehtoiset toimintaan. Vapaaehtoisemme ovat valmiita tarjoamaan ennaltaehkäisevää arjen apua tavaten perhettä, nuorta  tai ikäihmistä keskimäärin kaksi kertaa kuukaudessa pari tuntia kerrallaan. Toimintamme on maksutonta ja perustuu molemminpuoliseen vapaaehtoisuuteen ja vastavuoroisuuteen.

Alaikäisten kanssa toimiessamme noudatamme lasten turvallisuutta lisääviä toimintatapoja.

Säröperhetoiminta: tukea pikkulapsiperheiden arkeen

Mikäli sinulla on ainakin yksi alle kolmivuotias lapsi ja kaipaat arkeesi tukea, Särö-vapaaehtoisemme voivat tulla teidän perheenne tueksi. Vapaaehtoinen voi esimerkiksi olla lasten leikkikaverina, ulkoiluseurana tai vanhemman hengähdystauon mahdollistajana. Perhe ja vapaaehtoinen sopivat yhdessä tapaamisten ajankohdan ja sen, mitä niiden aikana tehdään. Vapaaehtoissuhde kestää noin vuoden, mutta siitä voi syntyä myös elämänmittainen ystävyys.

1+1 mentoritoiminta: tukea nuorille

Oletko 13-29 -vuotias lahtelainen nuori ja kaipaat tukea omaan arkeesi, koulunkäyntiin, itsenäistymiseen tai muuten vaan mukavaa seuraa vapaa-ajallesi? 1+1 -mentoritoiminnan kautta saat oman mentorin. Mentori on vapaaehtoinen aikuinen, joka tapaa sinua yhden vuoden ajan. Tapaamiset voivat olla hauskaa yhdessä tekemistä, rupattelua kahvin äärellä tai kaupunkiin tukemista, mutta mentori voi olla tukenasi myös esimerkiksi koulutehtävien teossa tai toimia asiointiapunasi. Tärkeintä on viettää mukavaa aikaa yhdessä. Mentori ja nuori voivat jatkaa ystävinä vuoden jälkeenkin.

KotiKummit -toiminta: iloa ikäihmisten arkeen

KotiKummit tarjoaa tukea lahtelaisille, yli 60-vuotiaille kotihoidon asiakkaina oleville ikäihmisille vapaaehtoistoiminnan avulla. Toiminnan tavoitteena on tuoda iloa iäkkäiden arkeen, vähentää heidän yksinäisyyttään sekä lisätä heidän hyvinvointiaan ja osallisuuttaan. Tavoitteena on myös ennaltaehkäistä ikäihmisten raskaampien palveluiden tarvetta sekä tukea iäkkäiden kotona asumista vapaaehtoistoiminnan avulla. Kotikummi-toiminta on suunnattu kaikkein yksinäisimmille ikäihmisille, jotka ovat jääneet ikään kuin kotiensa ”vangeiksi”.

Ota meihin yhteyttä

Vapaaehtoistoiminnan päällikkö Mirva Porter
040 662 9300
mirva.porter@dila.fi

Vapaaehtoiskoordinaattori Riikka Neuvonen (Säröperhetoiminta)
040 628 1170
riikka.neuvonen@dila.fi

Vapaaehtoiskoordinaattori Hanna Tanskanen (1+1 mentoritoiminta)
044 713 2219
hanna.tanskanen@dila.fi

Vapaaehtoiskoordinaattori Marjo Malm (KotiKummit -toiminta)
040 1829 782
marjo.malm@dila.fi

Käyntiosoite: Ahvenistonkatu 2, Lahti (huoneisto 404, 4.krs).

Tarvitsetko apua? Jätä meille yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä.

    Haluatko sinä antaa tukea lahtelaisille lapsiperheille, nuorille tai ikäihmisille?

    Lue lisää verkkosivuiltamme ja tule vapaaehtoiseksi auttamaan lahtelaisia nuoria, perheitä tai ikäihmisiä.