Särö-vapaaehtoistoiminta

Tukea lapsiperheille ja nuorille

Me Särö-vapaaehtoistoiminnassa tuemme lahtelaisia pikkulapsiperheitä ja nuoria vapaaehtoistoiminnan keinoin. Vapaaehtoiskoordinaattorit tutustuvat jokaiseen toimintaan mukaan tulevaan perheeseen ja nuoreen sekä perehdyttävät vapaaehtoiset toimintaan. Vapaaehtoisemme ovat valmiita tarjoamaan ennaltaehkäisevää arjen apua tavaten perhettä tai nuorta keskimäärin kaksi kertaa kuukaudessa pari tuntia kerrallaan. Toimintamme on maksutonta ja perustuu molemminpuoliseen vapaaehtoisuuteen ja vastavuoroisuuteen.

Tukea lapsiperheiden arkeen

Mikäli sinulla on ainakin yksi alle kolmivuotias lapsi ja kaipaat arkeesi tukea, Särö-vapaaehtoisemme voivat tulla teidän perheenne tueksi. Vapaaehtoinen voi esimerkiksi olla lasten leikkikaverina, ulkoiluseurana tai vanhemman hengähdystauon mahdollistajana. Perhe ja vapaaehtoinen sopivat yhdessä tapaamisten ajankohdan ja sen, mitä niiden aikana tehdään. Vapaaehtoissuhde kestää noin vuoden, mutta siitä voi syntyä myös elämänmittainen ystävyys.

Tukea nuorille mentoritoiminnalla

Oletko 13-29 -vuotias lahtelainen nuori ja kaipaat tukea omaan arkeesi, koulunkäyntiin, itsenäistymiseen tai muuten vaan mukavaa seuraa vapaa-ajallesi? 1+1 -mentoritoiminnan kautta saat oman mentorin. Mentori on vapaaehtoinen aikuinen, joka tapaa sinua yhden vuoden ajan. Tapaamiset voivat olla hauskaa yhdessä tekemistä, rupattelua kahvin äärellä tai kaupunkiin tukemista, mutta mentori voi olla tukenasi myös esimerkiksi koulutehtävien teossa tai toimia asiointiapunasi. Tärkeintä on viettää mukavaa aikaa yhdessä. Mentori ja nuori voivat jatkaa ystävinä vuoden jälkeenkin.

Ota meihin yhteyttä

Vapaaehtoistoiminnan päällikkö Mirva Porter
040 662 9300
mirva.porter@dila.fi

Vapaaehtoiskoordinaattori Hanna Tanskanen (nuoret ja vapaaehtoiset)
044 713 2219
hanna.tanskanen@dila.fi

Vapaaehtoiskoordinaattori Päivi Villisuo (lapsiperheet, nuoret ja vapaaehtoiset)
040 663 1075
paivi.villisuo@dila.fi

Vapaaehtoiskoordinaattori Aleksi Liikanen (lapsiperheet ja vapaaehtoiset) (sij. ajalla 22.11.-19.12.2021)
040 1829 782
aleksi.liikanen@dila.fi

Vapaaehtoiskoordinaattori Riikka Neuvonen (vuosilomalla 22.11.-19.12.2021)

Käyntiosoite: Ahvenistonkatu 2, Lahti (huoneisto 404, 4.krs).

Tarvitsetko apua? Jätä meille yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä.

    Haluatko sinä antaa tukea lahtelaisille lapsiperheille ja nuorille?

    Lue lisää verkkosvuiltamme ja tule vapaaehtoiseksi auttamaan lahtelaisia nuoria ja perheitä.