Vauvan Taika

Tukea raskaana oleville ja vauvaperheille

Jos raskaus mietityttää sinua, haluat jakaa kokemuksiasi toisten äitien kanssa tai haluat pohtia suhdettasi syntymättömään vauvaan, Vauvan Taika on sinua varten.

Vauvan Taikassa keskitytään luomaan ja vahvistamaan äidin ja vauvan välistä suhdetta jo raskausaikana. Voit olla ensisynnyttäjä tai uudelleen synnyttäjä, voit ottaa itse yhtyettä Vauvan Taikaan tai vaikkapa pyytää terveydenhoitajaasi soittamaan puolestasi.

Palvelu on vapaaehtoista ja maksutonta.

Vauvan Taikaan tullaan pääosin raskauden aikana, mutta voit tulla toimintaan mukaan myös vauvan syntymän jälkeen, mikäli kaipaat vertaistukea vauva-arkeen.

Jokaiseen äitiin/perheeseen tutustutaan tutustumiskäyntien aikana ja pohditaan yhdessä, mikä kullekin perheelle olisi sopivin tuen muoto: pienryhmä vaiko perhekohtaiset tapaamiset.

Vauvan Taika toiminnan pääpaino on vertaistukea tarjoavissa, ohjatuissa ja maksimissaan neljän äidin/vauvan muodostamissa pienryhmissä. Pienryhmät ovat äideille ja vauvoille, isiä tavataan perhekohtaisesti.

Lue artikkelista äidin kokemus Vauvan Taika -toiminnasta: ”Äitiys oli hyppy tuntemattomaan”

Alaikäisten kanssa toimiessamme noudatamme lasten turvallisuutta lisääviä toimintatapoja.

Ota meihin yhteyttä 

Vauvaperhetyön päällikkö Sirpa Ernvall
040 156 0130
sirpa.ernvall@dila.fi

Vauvaperhetyöntekijä Mirkku Kuivalainen
0400 128 250
mirkku.kuivalainen@dila.fi

 

Hoivaa ja Leiki -pienryhmät

Pienryhmässä vahvistetaan äitiyttä ja kykyä herkistyä havainnoimaan ja vastaamaan vauvan viesteihin sekä nauttimaan hoivaajan roolista. Tapaamisissa vaihtelevat leikki, hoiva ja ohjattu keskustelu. Suljettu 3-4 äidin ryhmä alkaa noin raskausviikolla 28 ja jatkuu vauvan ollessa 2-3kk. Ryhmä kokoontuu raskausaikana neljä kertaa ja äiti-vauvaryhmä noin seitsemän kertaa.

Lue lisää artikkelista: ”Hyvää jakoon Hoivaa- ja leiki -koulutuksen muodossa”

Haluaisitko ohjata Hoivaa- ja leiki -ryhmiä?

Koulutuksemme antaa valmiudet Hoivaa ja leiki -ryhmän ohjaamiseen raskaus- ja vauva-ajalle ja perheHoiLein toteuttamiseen raskausajasta viiteen ikävuoteen asti.

Lue lisää verkkosivuiltamme.

Annamme tukea myös lapsiperhille ja nuorille

Lue lisää verkkosivuiltamme, miten tuemme lapsiperheitä ja nuoria vapaaehtoistoiminnan keinoin.

Haluatko tulla mukaan pohtimaan äitiyttä?

Otamme sinuun yhteyttä kahden päivän kuluessa.