Ympärivuorokautinen palveluasuminen

Monta hyvää syytä valita Dila-koti

Dila-kodeissa tarjoamme ympärivuorokautista palveluasumista ikäihmisille, jotka tarvitsevat runsaasti tukea ja apua. Palvelumme lähtökohta on iäkkäiden ihmisten erilaisuutta arvostava ja lämmin kohtaaminen kaikissa arjen tilanteissa. Meille on tärkeää, että jokainen asukkaamme voi kokea olonsa kotoisaksi ja saa elää pieniä arjen iloja ikääntyessään palvelukodissamme. Dila-kodeissa tuemme hyvää vanhenemista viihtyisällä asuinympäristöllä, mukavalla yhdessäololla ja tekemisellä sekä maittavalla ruualla. Dila-koteihin kuuluvat Marie- ja Betel-koti.

Viihtyisä asuinympäristö

Oman kodin ja sen lähiympäristön viihtyisyys on mielestämme tärkeä asia. Siksi jokainen asukas voi sisustaa oman kotinsa mielensä mukaan omilla rakkailla tavaroilla ja esineillä. Me tarjoamme kotiin hoivasängyn ja huolehdimme kodin säännöllisestä siivouksesta.  Kotiemme yhteiset tilat on remontoitu sisustussuunnittelijan avulla iloisen värikkäiksi ja niiden sijainti mahdollistaa yhteyden luontoon. Dila-kodeissa asukkaiden käytössä on myös oma sauna.

Betel-koti 

Betel-koti sijaitsee Lahden ydinkeskustan Dilakorttelissa vehreän Erkonpuiston laidalla.  Remontoitujen ja kodikkaiden asuntojen ikkunoista on mahdollista seurata vuodenaikojen vaihtelua. Dilakorttelin sisäpihan Tammipuisto on suunniteltu yhdessä asukkaiden kanssa ja sen tammien katveessa on mukava viettää kesäpäivää grillaten tai musiikista nauttien. Kesällä piipahdamme asukkaiden kanssa myös läheisellä torilla kahvittelemassa.

Betel-kodin käyntiosoite on Sibeliuksenkatu 6 B, 15110 Lahti.

Marie-koti 

Marie-koti on Lahden ensimmäinen muistisairaiden hoitoon erikoistunut hoivakoti, jonka tilat on suunniteltu erityisesti muistisairaille ikäihmisille. Kodin sisätilat ja piha-alue muodostavat kokonaisuuden, jossa asukkaat voivat liikkua vapaasti ja turvallisesti oman rytminsä mukaan. Kesällä 2023 sisäpiha sai uudet päällysteet ja kalusteet. Viheralueet uusittiin. Marie-kodissa arki onkin tiiviisti yhteydessä luontoon. Sisäpihalla voi herkutella mansikoilla ja mustaherukoilla. Lisäiloa asukkaiden arkeen tuovat samassa rakennuksessa olevan päiväkoti Teemulan lapset.

Marie-kodin käyntiosoite on Kasakkamäentie 16, 15800 Lahti.

Kokenut henkilökunta 

Lääkäripalvelut Dila-koteihin järjestää Päijät-Hämeen hyvinvointialue. Tuttu lääkäri käy Dila-kodeissa säännöllisesti ja on lisäksi hoitohenkilökunnan konsultoitavissa asukkaiden hoitoon liittyvissä asioissa. Henkilökuntamme vaihtuvuus on vähäistä ja meillä on pitkä kokemus ikäihmisten hoivasta.

Maistuvaa ruokaa läheltä 

Asukkaidemme ruuan valmistaa yhteistyökumppanimme Juvenes Oy, joka toimii Lahden Diakonialaitoksen tiloissa keskustassa. Yhteistyömme varmistaa sen, että ikäihmiset saavat ravitsemussuositusten mukaista hyvää ja terveellistä ruokaa. Juhlapäivinä maistelemme myös herkkuja.

Kuntoilu on osa arkea 

Meille on tärkeää, että palvelukodeissamme asuvat ikäihmiset voivat säilyttää toiminta- ja liikuntakykynsä mahdollisimman kauan. Fysioterapeutti on Dila-kodeissa kahtena päivänä viikossa. Järjestämme myös juhlia, päivätansseja, puistossa ulkoilua ja muisteluhetkiä sekä leivonta- ja laulutuokioita. Teemme kaikkea sellaista, josta tulee hyvä mieli ja iloa elämään. Toiminnan vastapainona on oma rauha omassa kodissa ja mahdollisuus hiljentyä hengellisten palvelujen avulla.

Vapaaehtoiset ja opiskelijat tuovat iloa ikäihmisille

Lahden Diakonialaitoksen toiminnoissa on mukana lähes 400 perehdyttämäämme vapaaehtoista. Heistä osa toimii ystävinä yksittäisille ikäihmisille, apuna erilaisissa tapahtumissa ja ovat järjestämässä virkistysryhmiä. Diakonialaitoksella toimii myös Suomen Diakoniaopisto Oy, joka kouluttaa mm. lähihoitajia vanhuspalveluihin. Vapaaehtoiset ja opiskelijat tarjoavatkin mukavaa yhdessäoloa ja seuraa kotiemme asukkaille.

Läpinäkyvä ja selkeä hinnoittelu 

Tarjoamme ympärivuorokautista palveluasumista Päijät-Hämeen hyvinvointialueen ja kuntien päätöksillä sekä yksityisesti, jolloin asukas vastaa kaikista kustannuksista itse.

Ympärivuorokautiseen palveluasumiseen sisältyy seuraavat palvelut:

  • Asukkaan hoito ja hoiva
  • Ateriapalvelu täysihoitoperiaatteella
  • Lääkäripalvelut
  • Asunnon siisteydestä huolehtiminen ja sen perusteellinen siivous kerran kuukaudessa
  • Mahdollisuus osallistua ryhmäkuntoiluun
  • Mahdollisuus osallistua Dilakorttelin tapahtumiin ja yksikössä järjestettävään ohjelmaan asukkaan toiveiden mukaan

Ympärivuorokautisen palveluasumisen hinta muodostuu seuraavasti:

Betel-koti Marie-koti
Kunnan päätös
kattaa palvelumaksun
Kunnan päätös
kattaa palvelumaksun
Vuokra asunnon
koon mukaan
sisältäen sähkön,
veden ja lämmön.
Vuokra asunnon
koon mukaan
sisältäen sähkön,
veden ja lämmön.
Vuokra vähintään
634,39 € / kk
(pienin asunto 19,5 m²) Vuokra enintään
712,00 € / kk
(suurin asunto 30,5 m²)
Vuokra vähintään
583,30 € / kk
(pienin asunto 19,0 m²) Vuokra enintään
660,05 € / kk
(suurin asunto 21,5 m²)

 

Ympärivuorokautisen palveluasumisen kokonaishinta silloin, kun asukkaalla ei ole käytössä kunnan myöntämää palveluasumispaikkaa ja hän maksaa kaikki kulut itse, muodostuu asunnon vuokrasta (kts. taulukko) ja palvelumaksusta.

Lisätietoja

Lisätietoja Dila-kotien ympärivuorokautisen palveluasumisen palvelupäälliköiltä

Betel-koti 

numerosta 040 715 4586 (arkisin klo. 8.00–15.00) ja sähköpostilla osoitteesta asumispalvelut@dila.fi

Marie-koti

numerosta 040 505 1212 (arkisin klo. 8.00–15.00) ja sähköpostilla osoitteesta asumispalvelut@dila.fi