Walkers on turvallinen paikka nuorille Lahden keskustassa

Walkers Lahti on turvallinen ja viihtyisä paikka Vesijärvenkadulla, jonne 13–17-vuotiaat nuoret voivat tulla viettämään aikaa ja tapaamaan tuttujaan. Walkers-toimintaa vetävät yhdessä Sanna Koskinen ja Teemu Kotilainen. Sanna on ammatiltaan sosionomi ja Teemu opiskelee parhaillaan nuoriso- ja yhteisöohjaajaksi. Lisäksi Walkersilla on aina läsnä myös vapaaehtoisia.

Walkersilla työskentelevät Sanna Koskinen ja Teemu Kotilainen.

Walkers on auki torstai- ja perjantai-iltaisin klo 17–21. Toiminnassa mukana olevat vapaaehtoiset valmistautuvat toimintailtoihin klo 16 yhdessä työntekijöiden kanssa.

Kaikki nuoret ovat tervetulleita Walkersiin, ja päihtynyt nuorikin otetaan vastaan, eikä häntä käännytetä pois. Sen sijaan alkoholituotteiden hallussapitoon ja niiden käyttäminen Walkersin tiloissa on ehdottomasti kielletty. Paikalla voi pelata lautapelejä tai biljardia tai kuunnella musiikkia. Walkers tarjoaa kahvit ja limsat.

Walkers sijaitsee Lahden ydinkeskustassa osoitteessa Vesijärvenkatu 20.

Walkers tekee tiivistä yhteistyötä Lahden alueen muiden nuorisotoimijoiden kanssa. Usein toimintailloissa piipahtaakin jalkautuvia työntekijöitä, Monon vapaaehtoisia tai Ankkuritiimin ammattilaisia. Lisäksi yhteistyötä on tehty mm. kaupunkisuunnittelun kanssa: Lahden on tuonut paikalle julisteita, joissa visioitiin tulevaisuuden Lahtea. Nuoret saivat äänestää mieleisiään ehdotuksia tai keksiä kokonaan omia.

Walkerseja on usealla eri paikkakunnalla Suomessa, Lahdessa toimintaa on ollut pian kolme vuotta. Walkers tukee nuorten itsenäistymistä. Tavoitteena on hyvä kohtaaminen turvallisen aikuisen kanssa ja se, että nuorelle syntyy luottamuksellinen suhde aikuiseen.

Teksti ja kuva 2: harjoittelija Paula Haakana.

Kuva 1: Sarita Rannankari