Vapaaehtoisuus – polku osallisuuteen -webinaari 25.3.2021!

TERVETULOA WEBINAARIIN!

Vapaaehtoisuus, polku osallisuuteen

TORSTAI 25.3.2021  

OSA I Asiantuntijapuheenvuorot KLO 13.00–14.15
OSA II Tukea vapaaehtoisuuteen -teematyöpaja KLO 14.30–15.45

Voit osallistua halutessasi molempiin osioihin tai vain toiseen.

Webinaarin ohjelma:

OSA I        KLO 13.00–14.15

KLO 13.00       Alkusanat, Marjo Karinkanta, osallisuuspäällikkö & Mirva Porter, vapaaehtoistoiminnan päällikkö, Lahden Diakonialaitos 

KLO 13.10      Vapaaehtoistoiminnan erityisrooli yhteisöllisyyden ja osallisuuden rakentajana, *Henrietta Grönlund, kaupunkiteologian professori ja kirkkososiologian dosentti, Helsingin yliopisto

  • CHAT-kysymyksiin vastaaminen

 KLO 13.45       Antaessaan saa – auttaminen, hyvinvointi ja viisaus, *Jenni Spännäri, teologian tohtori, tutkijatohtori, Itä-Suomen yliopisto, Åbo Akademi, Helsingin yliopisto

  • CHAT-kysymyksiin vastaaminen

KLO 14.15      Webinaarin OSA I päättyy

*Jenni Spännäri on tutkijatohtori ja kouluttaja, joka on erityisesti perehtynyt myötätunnon ja viisauden teemoihin. Hän on yksi kirjojen Myötätunnon mullistava voima’ ja ’Viisaus – Käyttäjän opas’ kirjoittajista.

*Henrietta Grönlund on uskontososiologi, jonka erikoisalaan kuuluvat kansalaistoiminta ja hyvinvointi ja uskonnon ja arvojen rooli näissä. Hän on tutkinut näitä teemoja useissa kansallisissa ja kansainvälisissä projekteissa.

Webinaari on maksuton ja kohdennettu ensisijaisesti vapaaehtoistoimintaa koordinoiville, mutta myös muille aiheesta kiinnostuneille.

Webinaarin osa I järjestetään Teams-verkkoympäristössä (ei ennakkoilmoittautumista). Webinaariin liitytään avoimen linkin kautta.

AIKA: Torstai 25.3.2021 KLO 13.00–14.15

PAIKKA: Teams-verkkoympäristö, avoin liittymislinkki alla:

Microsoft Teams -kokous

Liity tietokoneella tai mobiilisovelluksella

Liity kokoukseen napsauttamalla tätä

Lisätietoja | Kokousasetukset

OSA II  KLO 14.30–15.45

Tervetuloa vaihtamaan kokemuksia ja ajatuksia tuetusta vapaaehtoisuudesta!

KLO 14.30      Tukea vapaaehtoisuuteen -teematyöpaja, Elise Liikala, Projektipäällikkö, Tukea vapaaehtoisuuteen -hanke / Vapaaehtoisasiantuntija, Arjen apu -hanke & Tiina Roos, Projektityöntekijä, Tukea vapaaehtoisuuteen -hanke (STEA), Lahden Diakonialaitos

Kohtaatko työssäsi vapaaehtoisia, joilla on haasteita vapaaehtoisena toimimisessa? Oletko joskus miettinyt vapaaehtoisen edellytyksiä toimia vapaaehtoisena? Onko toiminnassanne mukana erityisryhmiin kuuluvia vapaaehtoisia?

Työpajan alustuksessa tarjotaan esimerkkejä tuetuista vapaaehtoistehtävistä Dilassa sekä ideoidaan pienryhmissä tapausesimerkkien kautta, millaisia tehtäviä ja toimintaa olisi mahdollista toteuttaa kussakin osallistujaorganisaatiossa.

KLO 15.45       Webinaari päättyy

Ilmoittaudu Tukea vapaaehtoisuuteen -työpajatyöskentelyyn tästä

Linkki työpajaan lähetetään ilmoittautuneille. Ilmoittauduthan pian, sillä osallistujamäärä työpajoihin on rajattu.