Vapaaehtoisia kaivataan ukrainalaisten tueksi

Vapaaehtoiset ovat tärkeässä roolissa maahanmuuttajien kotoutumisen tukemisessa: parhaimmillaan vapaaehtoiset voivat tarjota arkilähtöistä ja henkilökohtaista tukea Suomeen saapuneille. Pakolaisille ja maahanmuuttajille erilaiset käytännön asiat voivat olla vaikeita uudessa kulttuurissa, vapaaehtoinen voi tukea sopeutumisessa, viranomaisasioinnissa ja erilaisissa pulmatilanteissa.

Arjen apu -toiminta auttaa maahanmuuttajia, jotka ovat saapuneet Suomeen EU:n ulkopuolisista maista. Nyt tarvetta olisi erityisesti ukrainaa tai venäjää ja suomea osaaville vapaaehtoisille. Arjen apu järjestää perehdytyksen uusille vapaaehtoisille etäyhteydellä TEAMSissa tiistaina 19.4. klo 17–18.30. Perehdytyksestä vastaa vapaaehtoisasiantuntija Elise Liikala. Tiedustelut ja ilmoittautumiset sähköpostitse: elise.liikala@dila.fi

Arjen apu on LAB-ammattikorkeakoulun, Lahden Diakonialaitoksen ja Sylvia-Koti yhdistys ry:n Kaupunkikylä-yksikön yhteishanke. Lahden Diakonialaitos vastaa vapaaehtoistoimintamallin kehittämisessä hankkeessa. Arjen apu -hanketta rahoittaa Turvapaikka, maahanmuutto- ja kotouttamisrahasto.