Työllisyyspalvelut

Dilan työllisyyspalvelut tarjoavat tukea yksilöllisen tarpeen mukaan

Työllisyyspalvelumme koostuvat kolmesta eri toiminnasta: kuntouttavasta työtoiminnasta, valmentavasta työkokeilusta sekä sote-työpaja Stoorista. Lisäksi työllisyyspalvelumme sisältävät tulevaisuusvalmennusta sote-työpaja Stoorissa työpajajakson päättäneille nuorille sekä Askelmat-hankkeen, jossa luodaan oma osallisuuspolkunsa osatyökykyisille alle 30-vuotiaille asiakkaille. Alla olevassa kuviossa on esitetty työllisyyspalveluidemme kokonaisuus. Klikkaamalla kuviota näet sen isompana.

Tarjoamme kaikissa työllisyyspalveluidemme toiminnoissa mahdollisuuden tutustua sosiaali- ja terveysalan sekä kasvatus- ja ohjausalan työhön. Työllisyyspalvelumme tarjoaa eri tasoista tukea asiakkaan yksilöllisen tarpeen mukaisesti:

  • Kuntouttava työtoiminta tarjoaa kuntoutumisen vaiheessa oleville asiakkaille mahdollisuuden tutustua alan työkenttään työparityöskentelyn ja ryhmävalmennuksen menetelmillä. Pääset meille kuntouttavaan työtoimintaan PHHYKY:n tai TE-toimiston/kuntakokeilun kautta. Voit myös ottaa itse meihin yhteyttä, jos olet keskustellut oman sosiaaliohjaajasi/sosiaalityöntekijäsi kanssa kuntouttavan työtoiminnan aloittamisesta. Toistaiseksi tarjoamme kuntouttavaa työtoimintaa alle 29 -vuotiaille asiakkaille.
  • Valmentava työkokeilu on suunnattu alle 29 -vuotiaille päijäthämäläisille nuorille, ketkä eivät enää ole kuntoutumisen vaiheessa eli kuntouttavalle työtoiminnalle ei ole tarvetta, mutta siirtyminen tavalliseen työkokeiluun tuntuu vielä haastavalta. Valmentava työkokeilu toimii suljetun ryhmän periaatteella. Voit olla valmentavassa työkokeilussa asiakkaana TE-toimiston/kuntakokeilun kautta työkokeilussa tai vapaaehtoistoiminnan periaatteella Dilan omalla sopimuksella.
  • Sote-työpaja Stoori tarjoaa työpajajaksoja työkokeilusopimuksella alle 29 -vuotiaille päijäthämäläisille nuorille. Stoorissa tutustutaan sote- sekä kasvatus- ja ohjausalaan niin ryhmävalmennuksen kuin itsenäisemmän yksilötyöskentelyn periaatteella. Voit tulla työpajajaksolle, jos olet työttömänä työnhakijana TE-toimistossa/kuntakokeilussa ja sinulla on työkokeiluoikeutta. Keskimääräinen työpajajakson pituus on ollut tähän mennessä noin 4 kuukautta.

Stoorin työpajajaksoa on mahdollista opinnollistaa eli työpajajakson aikana voi suorittaa tällä hetkellä kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnosta tiettyjä tutkinnon osia työpajanuoren omien tavoitteiden mukaisesti. Tutustuthan oppimisympäristön tunnistamisraporttiin ja suoritettavissa oleviin tutkinnon osiin täältä: OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI_Stoori
Myös valmentavan työkokeilun jakso voidaan opinnollistaa, sillä valmentavan työkokeilun ryhmä toimii sote-työpaja Stoorin tiloissa jolloin oppimisympäristö on sama kuin Stoorissa.

Lisätietoja työllisyyspalveluiden toiminnasta sekä työpajajakson opinnollistamisesta

Työllisyyspäällikkö Saila Immonen
044 761 5707
saila.immonen@dila.fi