Tutkittu tieto on perusta vaikuttavalle auttamistyölle

Tutkittu tieto on perusta vaikuttavalle auttamistyölle. Lahden Diakonialaitos on vastannut ihmisten hätään ja tarpeisiin jo yli 150 vuoden ajan. Tutkittua tietoa hyödynnetään tänäänkin DILAn kehittämistyön perustana. Yhteiskunnalliset ilmiöt muuttuvat ja ihmisten tuen tarpeet ovat erilaisia nyt, kuin 150 vuotta sitten. Tutkimuksen avulla voimme hahmottaa näitä muutoksia ja tehdä yhä vaikuttavampaa työtä ihmisten hyvän elämän puolesta. Yliopistoissa tuotetaan tutkittua tietoa yhteiskunnallisista ilmiöistä, kuten ihmisten avun tarpeesta.

Helsingin yliopiston valtiotieteellisen tiedekunnan 15. promootiota juhlittiin 19.-22.5. Tämän kertainen promootiojulistus haastaa pohtimaan sitä, kuinka voimme omalla toiminnallamme muuttaa maailmaa niin, että ketään ei jätetä jälkeen.

Suomen ensimmäinen promootio järjestettiin Turun akatemian filosofisessa tiedekunnassa vuonna 1643, ja perinne on jatkunut katkeamattomana koko yliopistohistorian ajan. Promootio on yliopistollisen opiskelun juhlava päätös, jossa maisterit ja tohtorit eli promovendit saavat oikeuden käyttää akateemisen arvon merkkejä, eli maisterinsormusta ja laakeriseppelettä sekä tohtorinhattua ja -miekkaa. Tämän kertaisessa valtiotieteellisen tiedekunnan promootiossa tohtoreiksi promovoitiin myös Lahden Diakonialaitoksen toimitusjohtaja Tiina Mäkelä (kuvassa vasemmalla) sekä diakonia- ja kehitysjohtaja Anne-Maria Karjalainen.

Valtiotieteiden tohtorit Tiina Mäkelä ja Anne-Maria Karjalainen Helsingin Tuomiokirkon edustalla

Tutustu tohtori Tiina Mäkelä väitöskirjaan: Väsymys vanhuudessa : Tutkimus vuosina 1926-30 syntyneiden päijäthämäläisten väsymyksestä ja sen yhteydestä arjessa suoriutumiseen.

Tutustu tohtori Anne-Maria Karjalaisen väitöskirjaan: Hyvinvointi ja kansalaisuus neljän suurimman puolueen eduskuntavaaliohjelmissa 1991-2019