Pakkasimme rekallisen lahjoituksia Romaniaan

Olemme jälleen keränneet viime syksyn ja talven aikana lahjoituksia lahtelaisilta toimitettavaksi Romanian romanikylissä asuville perheille. Romanian romaneilla on pula kaikesta arkipäivän tavarasta – heidän asuttamissa kylissään ei ole sähköä, viemäröintiä tai vesijohtoja. He elävät yhteiskunnan ulkopuolella ja varsinkin lapset ovat hyvin haavoittuvassa asemassa.

Romanian romanit elävät hyvin alkeellisissa olosuhteissa ja pulaa on lähes kaikesta.

DILAn työpajanuoret ovat ahkerasti pesseet ja lajitelleet lahjoitukset laatikoihin kuluneina viikkoina. Saimme myös Suomen Diakoniaopistolta ja Lahden kaupungilta poistoon menneitä pulpetteja, tuoleja (jopa 180 kappaletta!) ja erilaisia muita huonekaluja lahjoituksena runsain mitoin.

Tämän kertainen lahjoituskuormamme Romaniaan sisälsi paljon huonekaluja, mutta myös 93 laatikkoa vaatteita, kenkiä ja leluja.

Avaamme Romania-lahjoituskeräyksen taas piakkoin, pysy kuulolla! Varsinkin kengät ja muut arjen välttämättömyydet ovat tervetulleita Romaniaan. Voit myös katsoa lyhyen videon lahjoitusprojektistamme: linkki videoon. Lisätietoja keräyksestä 1.3. alkaen sosiaaliohjaaja Jonna Juuti: jonna.juuti@dila.fi tai 044 401 1134.