Mikä on sun Stoori? – ”Jokaisella tänne tulevalla ihmisellä on oma stoorinsa kerrottavanaan.”

Lahden Diakonialaitos käynnisti uutena toimintanaan nuorten sote-työpajan 1.8.2019.

Sote-työpaja sai muutama viikko sitten nimekseen Stoori ja meidän opiskelijamme tekikin yhteistyössä työpajanuoren kanssa mainion videon nimen julkistamiseksi – käythän kurkistamassa videon Dilan Instagram-tilillä! Meidän mielestä nimi kuvastaa erityisen hyvin sote-työpajaa, koska jokaisella tänne tulevalla ihmisellä on oma stoorinsa kerrottavanaan. Stoorin toiminnasta on muodostunut lyhyessä ajassa vakiintunut osa Dilakorttelin toimintaa.

Stoori on suunnattu päijäthämäläisille työ- ja koulutuselämän ulkopuolella oleville alle 29-vuotiaille nuorille, jotka ovat kiinnostuneita sosiaali-, terveys-, kasvatus tai ohjausalasta. Nuoret pääsevät kokeilemaan näiden alojen oikeita ja aitoja työtehtäviä pääosin Dilakorttelissa, mutta myös sen ulkopuolella. Dilakorttelin toimintojen suunnittelun ja ohjaamisen lisäksi nuoret pääsevät mielenkiintonsa mukaan eri mittaisille tutustumisjaksoille Lahden Diakonialaitoksen muihin eri toimintoihin (esim. ikäihmisten Betel-koti tai päiväkoti Teemula) ja yhteistyötahojen luokse (esim. Pilke päiväkodit Oy). Tutustumisjaksot yhdessä toiminnossa voivat kestää muutamasta päivästä jopa muutamaan kuukauteen asti. Kesto räätälöidään aina yksilöllisesti nuoren omat tavoitteet huomioiden. Kannustan nuoria tutustumaan mahdollisimman moniin erilaisiin asiakasryhmiin, jotta jokainen löytäisi juuri sen asiakasryhmän, joka on lähimpänä omia mielenkiintoja ajatellen omaa tulevaa ammattiuraansa. Jokainen nuori saa valmennusta niin yksilö- kuin ryhmätasolla ja apua erilaisten jatkopolkujen löytämiseen.

Stoorissa mieltäni lämmittää erityisesti hyvä ja lämmin ilmapiiri, jonka olemme luoneet yhdessä työpajanuorten ja muiden Stoorissa kävijöiden kanssa: Stooriin on niin nuoren, työntekijän, opiskelijan kuin kaikkien muidenkin helppo ja lämmin tulla. Tähän mennessä kaikki nuoret ovat kokeneet Stoorin parantaneen tyytyväisyyttä omaan elämäänsä. Erityisesti omaa mieltäni lämmittää se, että kaikki nuoret ovat kokeneet saaneensa Stoorissa onnistumisen kokemuksia!

”Stoorin rento ja mukava ilmapiiri saa minut heräämään aamuisin ja tuo iloa synkkään marraskuuhun.” – nuori 19v.

Stoorin tiloissa (Ahvenistonkatu 2, sisäänkäynti sisäpihalta) kokoontuu keskiviikkoisin kaikenikäisille tarkoitettu OloDila ja torstaisin alle 29-vuotiaille tarkoitettu nuorisokahvila Buusteri. Molemmat ovat kaikille avoimia toimintoja, joten oikein lämpimästi tervetuloa OloDilaan ja Buusteriin hörppäämään vaikka kuppi kahvia ja kohtaamaan muita ihmisiä juuri sillä tavalla, kuin itsestä tuntuu sopivalta.

Mukavaa loppuvuotta ja joulun odotusta kaikille täältä Stoorista! Kuvassa teitä tervehtii 1,5-vuotias australianpaimenkoira Justiina, joka aina silloin tällöin pyörähtää Stoorissa työpajakoiran roolissa!

Kirjoittaja
Vastaava ohjaaja Saila Immonen
Nuorten sote-työpaja Stoori
Lahden Diakonialaitos