Lahteen avataan uusi nuorten kehittämä kierrätysverkkopuoti

Päijäthämäläiset nuoret ovat itse kehittäneet uudenlaisen verkossa toimivan Ilmaisen puodin, joka ottaa vastaan lahjoituksia, joita nuoret lajittelevat ja valokuvaavat puotia varten. Nuoret harjoittelevat samalla työelämätaitoja, digityöelämävalmiuksia, verkkokaupan rakentamista ja kehittämistä sekä verkkokauppiaana toimimista. Samalla nuoret saavat digiyrittäjyystaitoja.

Ilmainen puoti toimii osoitteessa www.dila.fi/ilmainenpuoti/

 

Ilmainen verkkopuoti toimii osoitteessa www.dila.fi/ilmainenpuoti/. Verkkopuodissa voi varata tuotteita ja ne tulee noutaa Dilakorttelista osoitteesta Ahvenistonkatu 2, Lahti (tuotteita ei postiteta kotiin). ”Verkkopuoti on ollut oivallinen esimerkki nuoria osallistavasta työtavasta”, kertoo DIGI-pajan projektipäällikkö Suvi Immonen ja jatkaa: ”Nuoret ovat voineet vahvistaa omaa osaamistaan tai hypätä aivan uudenlaisiin tehtäviin verkkopuodin kehittämisessä. Tämä osallistava työtapa on motivoinut nuoria.”

”On hienoa, että Lahden Diakonialaitos on mahdollistanut nuorille oman verkkopuodin kehittämisen. Nuoret arvostavat sitä, että materiaalit kiertävät ja esimerkiksi ehjät, käyttökelpoiset vaatteet löytävät uuden käyttäjän. Lisäksi verkkopuotia voi aina kehittää lisää ja sen toimivuutta parantaa”, kuvaa digivalmiuksien kehittäjä Teemu Mäkelä.

Eemeli Kumpulainen on yksi verkkopuotia kehittäneistä ja verkkokauppiaana toimivista nuorista: ”Puodin kehittäminen on tuntunut todella mielenkiintoiselta ja siinä mukana oleminen on ollut opettavaista”. Ilmainen Puoti on kehitetty osana DIGI-paja – nuorten digityöelämävalmiuksien kehittäminen -hanketta, joka on Lahden Diakonialaitoksen ja LAB Ammattikorkeakoulun yhteinen kehittämishanke. DIGI-paja toimii ESR-rahoitteisesti ajalla 1.10.2021-31.7.2023, osana REACT-EU-välinettä. Lisäksi toimintaa rahoittavat Lahden Diakoniasäätiö ja LAB Ammattikorkeakoulu.

Lisätietoja:

Anne-Maria Karjalainen

Lahden Diakonialaitos

anne-maria.karjalainen@dila.fi

0406876678