Lahden Diakonialaitos lahjoittaa 25 000 euroa ukrainalaisten auttamiseksi

Lahden Diakonialaitos lahjoittaa 25 000 euroa Ukrainan sodassa kärsineiden perheiden hätäapuun. ”Haluamme olla auttamassa kaikkein heikoimmassa asemassa olevia perheitä ja lapsia sota-alueella. Avustuksellamme hankitaan mm. vettä, ruokaa ja suojaa sotaa pakeneville perheille”, linjaa DILAn toimitusjohtaja Tiina Mäkelä.

DILA valmistautuu myös majoittamaan Ukrainan pakolaisia vapaana oleviin asuntoihinsa Lahden keskustassa sijaitsevassa Dilakorttelissa. Dilakortteli ympäristönä voi tarjota monipuolista tukea pakolaisperheille. ”Seuraamme tilannetta ja valmistaudumme mahdolliseen majoitustarpeeseen Lahden alueella”, kertoo toimitusjohtaja Mäkelä.

Lahden Diakonialaitoksella on vakiintunut, vuosia jatkunut ja luotettava avustuskontakti Romaniaan. ”Olemme tukeneet viime vuosina usealla avustuskuormalla Romanian Oradean alueella asuvia romaniperheitä lahtelaisten avustuksilla. Jatkamme tällä hetkellä avustusten keräämistä Romaniaan: lahjoitukset pestään, lajitellaan ja pakataan Dilakorttelissa ja toimitetaan isoina kuormina Romaniaan. Paikallinen kristillinen järjestö jakaa avustukset romaniperheille. Noudatamme avustustoiminnassamme eettisen lahjoittamisen periaatteita”, kertoo DILAn diakonia- ja kehitysjohtaja Anne-Maria Karjalainen. Ukrainan tilanne heijastuu myös rajanaapuri Romaniaan. ”Avun tarve myös Romaniassa lisääntyy Ukrainan sodan vuoksi ja jatkamme luotettavan kumppanimme kanssa avun antamista alueelle.”