Lahden Diakonialaitokselta rekallinen hyvää Romaniaan

Lahden Diakonialaitos yhdessä People to people -järjestön kanssa toteuttaa puolivuosittain lahjoituskeräyksen Romanian huono-osaisille romaneille. Yhteistyötä on toteutettu vuodesta 2019 alkaen. Lahjoituksina otetaan vastaan muun muassa vaatteita, käyttötavaraa ja huonekaluja. Lahjoituskeräys on jatkuva ja tavaroiden lajitteluun, pesemiseen ja pakkaamiseen osallistuu koko Dilan työllisyyspalveluiden väki. Lahjoitustavarat toimitetaan rekalla Romaniaan, jonka jälkeen yhteistyöjärjestö huolehtii lahjoitukset niitä tarvitseville.

Rekallinen lahjoituksia suuntasi kohti Romaniaa 5.10. Kuvassa tehotiimi, joka pakkasi rekan ennätysaikaan!

Tämän syksyn lahjoituskuorma lähti matkaan keskiviikkona 5.10. Lahjoitukset odottivat lajiteltuina ja valmiiksi pakattuina varastoissa. Pakkaaminen alkoi heti aamusta sote-työpaja Stoorin sekä Digi-pajan porukan voimin. Rekkaan pakattiin tälläkin kertaa monipuolisesti kaikenlaista: leluja, erilaisia huonekaluja, hygieniatarvikkeita, pulpetteja, astioita sekä 130 vaatelaatikkoa. Päivä vaati osallistujilta lihasvoimaa, hyvää asennetta ja talkoohenkeä. Sitähän löytyi, ja rekka oli lastattu ennätysajassa. Matka kohti Romaniaa alkoi ja varastoissa on jälleen tilaa uusille lahjoituksille. Tämänkertainen rekkakuljetus saapui perille Romaniaan 11.10.

Lahjoitukset saapuivat perille Romanian Clujiin 10.11.

Mikäli Sinä haluat lahjoittaa, voi tuoda lahjoituksia Dilan Ilmaiseen Puotiin (Ahvenistonkatu 2, sisäpiha) keskiviikkoisin klo 11-14 tai olla yhteydessä yhteisö- ja kortteliohjaajamme ja sopia lahjoitusten toimittamisesta: 044 4910963.

People to People -järjestö toimittaa lahjoitukset apua tarvitseville romaniperheille sekä Romaniassa asuville ukrainalaisille pakolaisille.

Teksti: Olivia Siirtonen, Daniela Luntta, Hanna Nousiainen, Milka Ikäläinen, Roosa Rautiainen

Kuvat: Hanna Nousiainen ja People to People -järjestö