K-kauppias Olli kertoo yhteistyöstä Dilan kanssa: ”Yhteisöllisyys ja sen lisääminen on tärkeä asia”

Lahden Diakonialaitos on jo vuoden verran toteuttanut Kohtaamispisteitä yhteistyössä lahtelaisen K-kauppiaan Olli Nissisen kanssa Kartanon ja Kivistönmäen K-kaupoilla. Kohtaamispisteiden tavoitteena on ollut pilotoida etsivää ja löytävää työtä Lahdessa: Kohtaamispisteiltä toivomme löytävämme juuri niitä lahtelaisia, jotka ovat ehkä yksinäisiä, uupuneita tai toisen ihmisen seuraa vailla. Ehkä voimat eivät riitä lähteä mukaan ryhmätoimintaan tai harrastuksiin, mutta kaupassa käynnin yhteydessä Kohtaamispisteellä on mahdollisuus nauttia kuppi kauppiaan tarjoamaan kahvia ja istahtaa jutustelemaan Diakonialaitoksen vapaaehtoisten kanssa.

Miksi kauppias halusia lähteä yhteistyöhön Diakonialaitoksen kanssa? ”Diakonialaitokselta ehdotettiin yhteistyötä ja lähdin innolla mukaan. Koen, että yhteisöllisyys ja sen lisääminen on tärkeä asia.” Olli kertoo.

”Yhteistyö on tuonut meille myös uusia asiakkaita”, Olli jatkaa. Yritysyhteistyössä onkin tietysti aina merkityksellistä se, että yhteistyö on kaikille osapuolille mielekästä.

Kauppiaan korviin on kuulunut toiminnasta vain positiivista palautetta. Samoin Diakonialaitoksen työntekijät ovat kuulleet Kohtaamispisteellä kävijöiden kertovan, että toiminta on heille merkityksellistä ja muutama heistä käykin pisteillä viikottain. Kävijöitä on viikkotasolla 15-20.

K-kauppias Olli on kokenut yhteistön Dilan kanssa mielekkääksi ja sujuvaksi

Yhteistyö Dilan kanssa on Ollin mielestä ollut kivaa ja mutkatonta: ”Haluan, että yhteistyö jatkuu ja teemme jatkossakin yhteisiä juttuja.” Kohtaamispisteen toiminta onkin kehittynyt koko ajan ja huhtikuussa pisteellä nähtiin mm. pop up parturi, kun Diakonialaitoksen vapaaehtoinen leikkasi ilmaiseksi muutamien osallistujien hiuksia.

Toukokuussa Kohtaamispisteiden verkosto laajenee myös apteekkeihin, kun Diakonialaitos ja Ilves-apteekki avaavat uuden Kohtaamispisteen. Tule mukaan toimintaan vapaaehtoiseksi tai piipahtamaan kahvilla Kohtaamispisteillämme!