DILAn diakonia- ja kehitysjohtaja Anne-Maria Karjalainen edustamaan Pohjoismaita kansainväliseen diakoniaverkostoon

Lahden Diakonialaitoksen diakonia- ja kehitysjohtaja, valtiotieteiden tohtori Anne-Maria Karjalainen on valittu maailmanlaajuisen Kaiserswerthiläisen diakonialaitosten liiton hallitukseen Pohjoismaiden edustajaksi. Liittoon kuuluu noin 100 diakonialaitosta ympäri maailman. Diakonialaitosten kansainvälisessä verkostossa jaetaan tietoa auttamistyön innovaatioista sekä kokemuksia parhaista diakoniatyön toimintamalleista eri maista.

Karjalainen seuraa tehtävässään Terttu Pohjolaista, joka on toiminut verkoston hallituksessa varapuheenjohtajana vuodesta 2007 ja liiton presidenttinä vuodesta 2018 alkaen. ”Kaiserswerthin verkosto on tarjonnut hienon näköalapaikan diakonian kehittämiseen ja mahdollisuuden nähdä diakoniatyötä ympäri maailman”, kertoo Pohjolainen. Lahden Diakoniasäätiön toimitusjohtaja Tiina Mäkelä toteaa, että on upeaa saada Lahdesta Terttu Pohjolaisen pitkän ja ansiokkaan uran jatkaja.

Kuvassa oikealta: Lahden Diakonialaitoksen toimitusjohtaja Tiina Mäkelä, Terttu Pohjolainen sekä diakonia- ja kehitysjohtaja Anne-Maria Karjalainen

Suomessa tehtävän diakoniatyön juuret ulottuvat 1830-luvun Saksaan, jolloin Theodor Fliedner perusti ensimmäisen diakonissalaitoksen. Kaiserswerthin verkosto on toiminut aktiivisesti jo yli 160 vuoden ajan ja on näin ollen maailman vanhin diakoniatoimijoiden verkosto. ”Olen erittäin otettu päästessäni edustamaan Pohjoismaisia diakonialaitoksia tähän ainutlaatuiseen ja perinteikkääseen verkostoon”, iloitsee Anne-Maria Karjalainen. ”Verkosto tekee yhteistyötä mm. EU:n kanssa ja henkilökohtaisesti näen, että verkostosta on löydettävissä uudenlaisia tuen ja avun muotoja päijäthämäläisten ihmisten hyödyksi. Myös suomalainen diakoniatyö kiinnostaa maailmalla ja meidän toimintamalleja sovelletaan käytettäväksi muualla.”

Karjalainen valittiin tehtävään Norjan Bergenissä 9.-10.6.2022 järjestetyssä Kaiserswerthin 44. yleiskokouksessa. Yleiskokouksen teemana oli kestävä kehitys (Sustainability – locally rooted, globally connected diakonia).  Yleiskokouksessa kuultiin mm. Yalen professori Miroslav Volfin luento kestävyysteemoista, jossa perehdyttiin tulonjaon tasa-arvokysymyksiin ja haastettiin ottamaan vastuuta avun tarpeessa olevissa.

Lisätietoja: Diakonia- ja kehitysjohtaja Anne-Maria Karjalainen, anne-maria.karjalainen@dila.fi tai 040 6876678