Dilalaiset tutuksi: ”Parasta ovat olleet kohtaamiset nuorten kanssa”

Dilalaiset tutuksi -juttusarjassa tutustumme Dilan työntekijöihin ja Dilassa harjoitteluaan suorittaviin opiskelijoihin. Sarjan 19. osassa työstään ja itsestään kertoo projektikoordinaattori Riikka Sompi.

Riikka Sompi työskentelee Lahden Diakonialaitoksella Löytäjät-hankkeen projektikoordinaattorina. Hankkeessa etsitään alle 29-vuotiaita päijäthämäläisiä nuoria, jotka ovat ajautuneet työ- ja koulutuselämän ulkopuolelle. Löytäjissä nuoret saavat yksilövalmennusta, ja heitä motivoidaan löytämään ”oma juttu”, joka voi olla koulutuspolku tai työpaikka. Tavoite hankkeessa mukana olleista nuorista on jo ylittynyt, sillä toiminnassa on ollut mukana 29 nuorta (tavoitteena oli 20 nuorta). Hankkeessa on kehitetty nuorten kanssa digitaalinen asiakasohjauksen alusta: yhteydenottolomake, jolla voi Dilan tarjoaman päästä tuen piiriin.

Projektikoordinaattori Riikka Sompi työskentelee Löytäjissä ja on koulutukseltaan teologian maisteri sekä sosionomi.

 

Koulutus ja ura

Riikka on koulutukseltaan sekä teologian maisteri että sosionomi. Ennen Lahden Diakonialaitoksella työskentelyä Riikka on tehnyt töitä muun muassa autististen nuorten ja lasten parissa.

Riikka ja Dila

Riikka on tyytyväinen työhönsä Dilassa, koska täällä hän saa tehdä omien arvojensa mukaista työtä. Se lisää myös hänen omaa hyvinvointiansa. Riikka kokee, että työyhteisö on toimiva ja lämminhenkinen. Työ Löytäjät-hankkeessa on Riikan mielestä ollut mielenkiintoista, ja parasta siinä ovat olleet kohtaamiset nuorten kanssa.

Vapaa-aika

Riikan uusperheessä on mies ja yhteensä kuusi lasta. Riikalle mökkeily yhdessä perheen kanssa on tärkeää. Vapaa-aika kuluu myös omien ja perheenjäsenten harrastusten parissa sekä kirjoja lukien.

Teksti ja kuva: harjoittelija Paula Haakana