Senioriasuminen

Tammipuiston senioriasunnoissa huoletonta asumista ikäihmisille

Tammipuiston senioriasunnoissa tarjoamme huoletonta asumista aivan Lahden keskustan palveluiden ja Pikku-Vesijärven läheisyydessä. Huoneistot sijaitsevat vehreän Erkonpuiston laidalla Sibeliuksenkatu 6B:n ylimmissä (6.–8.) kerroksissa, joista avautuu upeat näköalat kaupungin ylle. Asunnot ja kerroksien yhteiset tilat on uudistettu hyvällä maulla yhteistyössä sisustussuunnittelijan kanssa vuosina 2016-2018 varta vasten ikäihmisten tarpeisiin soveltuviksi.

Turvallista ja viihtyisää asumista

Tammipuiston senioriasunnot sijaitsevat Dilakorttelissa, jonka palvelut ja tapahtumat ovat asukkaiden käytössä. Korttelissa on tarjolla mm. ravintola-, kuntoutus- ja terveyspalveluja erilaisiin tarpeisiin. Korttelissa järjestetään Lahden Diakonialaitoksen toimesta säännöllisesti erilaisia tapahtumia ja ohjelmaa, jotka mahdollistavat mukavan yhdessäolon ja joihin asukkailla on vapaa pääsy.

Esteettömissä asunnoissa on huoneistokohtainen jäähdytysjärjestelmä ja toimivat säilytysratkaisut. Asukkaiden yhteiskäytössä on sauna ja viihtyisä sisäpiha sekä kerroksissa yhteistilat parvekkeineen ja vaatteiden pesutilat. Huoneistoihin on saatavilla myös nettiyhteys.

Arkea helpottava palvelukokonaisuus sisältyy aina senioriasumiseen

Tammipuiston senioriasumiseen sisältyy aina asukkaan asumista ja elämää helpottava palvelukokonaisuus, johon sisältyvät seuraavat palvelut:

  • Lounas päivittäin
  • Turvapuhelin
  • Asunnon siivous joka 2. viikko (1 h/kerta)
  • Mahdollisuus osallistua fysioterapeutin ohjaamaan liikuntaryhmään kerran viikossa

Asukas voi valita toiveensa mukaisesti palvelupaketin, jossa lounasruokailu tapahtuu samassa rakennuksessa sijaitsevassa ravintola Kivessä (palvelupaketti A) tai palvelupaketin, jossa lounas toimitetaan hänelle kotiin (palvelupaketti B). Muilta osin palvelupakettien sisältö on sama.

Senioriasumisen kokonaishinta muodostuu asunnon vuokrasta ja edellä kuvatun palvelupaketin (paketti A tai B) hinnasta oheisen taulukon mukaisesti. Hinta on selkeästi etukäteen tiedossa eikä sisällä yllätyksiä.

Senioriasumisen kokonaishinta muodostuu seuraavasti:

Palvelupaketti A Palvelupaketti B
Palvelukokonaisuus
536,23 €/ kk
Palvelukokonaisuus
647,95 € / kk
Vuokra 27,70 € / m²
asunnon koon mukaan
Vuokra 27,70 € / m²
asunnon koon mukaan
Kokonaishinta yht.
vähintään 1104,08 € / kk
(pienin asunto 20,5 m²) enintään 1 685,80 € / kk
(suurin asunto 41,5 m²)
Kokonaishinta yht.
vähintään 1 215,80 € / kk
(pienin asunto 20,5 m²) enintään 1 797,50 € / kk
(suurin asunto 41,5 m²)

Tilapäisasumista erilaisiin elämäntilanteisiin

Tarjoamme myös tilapäisasumista kalustetussa asunnossa esim. putkiremontin tai muun väliaikaisen asumistarpeen ajaksi.  Tilapäisasuminen on mahdollista joko ilman palvelupakettia tai sen kanssa. Ilman palvelupakettia asumisen hinta on asunnon vuokra + 50 €/kk.

Lisätietoja 

Lisätietoja Tammipuiston senioriasumisesta puhelimitse numerosta 044 713 2020 (arkisin klo. 8.00–15.00) ja sähköpostilla osoitteesta asumispalvelut@dila.fi