KotiKummit

Iloa ikäihmisten arkeen vapaaehtoistoiminnalla

KotiKummit tarjoaa tukea lahtelaisille, yli 65-vuotiaille kotihoidon asiakkaina oleville ikäihmisille vapaaehtoistoiminnan avulla. Toiminnan tavoitteena on tuoda iloa iäkkäiden arkeen, vähentää heidän yksinäisyyttään sekä lisätä heidän hyvinvointiaan ja osallisuuttaan. Tavoitteena on myös ennaltaehkäistä ikäihmisten raskaampien palveluiden tarvetta sekä tukea iäkkäiden kotona asumista vapaaehtoistoiminnan avulla. Kotikummi-toiminta on suunnattu kaikkein yksinäisimmille ikäihmisille, jotka ovat jääneet ikään kuin kotiensa ”vangeiksi”.

Tule KotiKummit -vapaaehtoiseksi ilahduttamaan ikäihmisiä

Kotikummit-toimintaan mukaan tullessasi sinut perehdytetään vapaaehtoisena toimimiseen ja sinulle etsitään toiveitasi kuunnellen ikäihminen, jota pääset vapaaehtoisena ilahduttamaan. Vapaaehtoisena saat mukavaa ja monipuolista tekemistä, uusia tuttavia sekä iloa elämään. Vapaaehtoiskoordinaattorit ovat apunasi ja järjestävät vapaaehtoisille vertaistapaamisia, koulutusta ja virkistystapahtumia.

Kotikummit-vapaaehtoisena pääset tutustumaan ikäihmiseen, joka kaipaa ystävää piristämään monesti yksinäistäkin arkea. Ikäihmisellä saattaa puuttua lähiverkoston tuki tai hänellä saattaa olla toiminnallisen tuen tarvetta. Vapaaehtoinen ja ikäihminen näkevät keskimäärin kaksi kertaa kuukaudessa muutaman tunnin ajan. Ikäihminen ja vapaaehtoinen sopivat yhdessä tapaamisten ajankohdan ja sen, mitä niiden aikana tehdään. Tärkeitä on kiireetön kohtaaminen.

Tervetuloa mukaan Kotikummien merkitykselliseen toimintaan!

Ota meihin yhteyttä!

    Vapaaehtoiskoordinaattori Päivi Villisuo (lomalla 25.-29.10.2021)
    040 663 1075
    paivi.villisuo@dila.fi
    Käyntiosoite: Ahvenistonkatu 2, Lahti (huoneisto 403, 4.krs).