Kuntouttava työtoiminta Mahis

Kuntouttava työtoiminta Mahis

Kuntouttavan työtoiminnan kohderyhmää ovat 18–64- vuotiaat Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymään (PHHYKY) kuuluvien kuntien alueella asuvat, pitkään työttömänä olleet työttömät työnhakijat, jotka täyttävät lain kuntouttavasta työtoiminnasta (189/2001) määrittämät kriteerit.

Tavoitteena on edistää osallistujien elämänhallintaa sekä luoda edellytyksiä työllistymiselle. Kuntouttava työtoiminta sovitetaan yksilöllisesti oman työ- ja toimintakykysi sekä osaamisesi mukaan. Jokaisen henkilökohtaiset tavoitteet määritellään aktivointisuunnitelmassa tai monialaisessa työllistymissuunnitelmassa, joka laaditaan yhteistyössä asiakkaan, TE-palveluiden ja PHHYKY:n sosiaalihuollon kanssa. Työtoimintapäiviä sinulla voi olla 1-4 päivää viikossa, 4-6 tuntia päivässä.

Mahiksessa pääset toimimaan muiden ihmisten parissa. Ryhmävalmennuksessa pääset tutustumaan muihin ihmisiin, toimimaan ryhmässä sekä pohtimaan omaa elämäntilannettasi, vahvuuksiasi, mielenkiinnon kohteitasi, tavoitteitasi ja tulevaisuuttasi.

Pääset myös tutustumaan matalalla kynnyksellä sosiaali- ja terveysalan sekä kasvatus- ja ohjausalan ammatteihin. Pääset kokeilemaan aitojen työtehtävien avulla, mitä alalla työskentely pitää sisällään. Työtoimintapäiviä on mahdollista tehdä esimerkiksi:

  • Päiväkoti Teemulassa. Teemme myös yhteistyötä Pilke päiväkotien kanssa.
  • Ikäihmisten palveluasumisessa Betel-kodissa tai Marie-kodissa
  • Nuorten kohtaamispaikka Walkersilla
  • Yhteisökärpäsessä, jossa erilaista ryhmätoimintaa alueen asukkaille
  • Dilakorttelin omissa ryhmätoiminnoissa, joissa erilaisia asiakasryhmiä

Voit olla kiinnostunut sote-alasta, pohtia alalle palaamista tai olla ihan vaan kiinnostunut kokeilemaan työskentelyä ihmisten parissa. Emme vaadi sinulta suuntautumista ja kiinnostusta tälle alalle, vaan täällä pääset kokeilemaan tämän alan tehtäviä ja tarkastelemaan omia vahvuuksiasi ja suunnitelmiasi tulevaisuuttasi varten. Olet lämpimästi tervetullut meille juuri sellaisena kuin olet!

Mahiksessa sinua autetaan omien tulevaisuuden suunnitelmiesi, koulutussuunnitelmien tai työllistymissuunnitelmien kanssa.

Ota meihin yhteyttä

Dilakorttelin sosiaaliohjaaja Jonna Juuti
044 4011 134
jonna.juuti@dila.fi

Työllisyyspäällikkö Saila Immonen
044 7615 707
saila.immonen@dila.fi

Mahiksen toimintaa voit seurata Instagramissa: dilan_tyollisyyspalvelut

Mahiksen käyntiosoite on Ahvenistonkatu 2, 15110 Lahti. Sisäänkäynti sisäpihan puolelta katutasosta.