Dila

Työtä Hyvän elämän puolesta

Lahden Diakonialaitos on kristilliseltä arvopohjalta toimiva yleishyödyllinen säätiö ja yhteiskunnallinen toimija, joka suuntaa toimintansa ja sen tuotot Lahden alueen ihmisten hyväksi.

Teemme työtä Hyvän elämän puolesta ja meille on ensiarvoisen tärkeää, että sinä ja läheisesi tulette arvostaen ja tasavertaisina ihmisinä kohdatuksi. Haluamme toimia rehellisesti ja puolustaa erityisesti niitä ihmisiä, jotka ovat vaarassa jäädä yhteiskunnan ulkopuolelle. Meistä hyvä palvelu syntyy yhdessä tehden.

Kannamme vastuuta ihmisten hyvinvoinnista

Meille kaikkein tärkeintä on tuottaa korkealaatuisia palveluja ja auttaa heikoimpia. Siksi Säätiön omaisuudesta ja toiminnasta syntyvä tulos käytetään kokonaisuutena palvelujen kehittämiseen ja alueen ihmisten auttamiseen. Näin toimien kannamme merkittävää yhteiskuntavastuuta Lahden ja sen ympäristön ihmisten hyvinvoinnista ja arjesta. Olemme yhteiskunnallisten yritysten ARVO-liiton jäsen.

Arvostamme työntekijöitämme ja haluamme pitää heistä hyvää huolta. Tämä näkyy siinä, että satsaamme heidän työhyvinvointiinsa ja osaamisensa kehittämiseen yhteisellä tekemisellä ja virkistyksellä, monipuolisilla koulutusmahdollisuuksilla ja erinomaisella työterveyshuollolla sekä liikunta- ja kulttuuriseteleillä.

Olemme kohdanneet ihmisiä jo 150 vuoden ajan

Meillä on jo yli 150 vuoden kokemus siitä, miten palveluja kehitetään ihmisten ja yhteiskunnan muuttuviin tarpeisiin.

Toimintamme juuret ovat nälkävuosien Viipurissa ja tänäkin päivänä haluamme pitää huolta erityisesti niistä ihmisistä, jotka uhkaavat jäädä vaille osallisuutta ja tarvitsemaansa tukea. Avun tarve ei ole vähentynyt, mutta auttamisen muodot ovat muuttuneet yhteiskunnallisten tilanteiden mukaan. Muuttuviin tarpeisiin Lahden Diakonialaitos on kehittänyt 150 vuoden aikana aina uusia toimintamuotoja, joiden käynnistäminen on edellyttänyt monesti pioneerityötä vaikeissakin olosuhteissa.

Toimintamme ydin on edelleen siinä työssä, jonka Sisar Amalie viitoitti Viipurin kaduilla 150 vuotta sitten. Siinä työssä, jota muut eivät yhteiskunnassa tee ja niiden ihmisten kohtaamisessa, jotka eivät muutoin tule nähdyiksi.

Lahden Dia­ko­nia­lai­tok­sen merkittävät päivämäärät historiasta

 

Dilan historiajana

(Klikkaamalla kuva aukeaa isommaksi)

Katso 150-vuotis juhlavideomme