Lyhytaikaishoito

Turvallista hoitoa tilapäisiin ja kiireellisiin tarpeisiin

Tarjoamme Dilan Betel- ja Marie-kodissa myös asumista ja hoivaa ikäihmisille, jotka tarvitsevat lyhytaikaista ja kiireellistä apua arkeensa.

Palvelumme lähtökohtana on iäkkäiden ihmisten erilaisuutta arvostava ja lämmin kohtaaminen kaikissa arjen tilanteissa. Haluamme tarjota hyvää ja turvallista hoitoa silloin, kun omat voimavarat eivät riitä omassa kodissa asumiseen ja ikäihminen tarvitsee ympärivuorokautista hoivaa ja apua tilapäisesti.

Dila-koteihin kuuluvat Marie- ja Betel-koti. Marie-koti on muistisairaiden hoitoon erikoistunut hoivakoti ja sen tilat onkin suunniteltu erityisesti muistisairaiden ikäihmisten tarpeisiin. Marie-kodissa asukkaat voivat liikkua sisätiloissa ja omalla piha-alueella vapaasti ja turvallisesti. Betel-koti sijaitsee Lahden ydinkeskustan Dilakorttelissa vehreän Erkonpuiston laidalla.  Betel-kodin asukkaiden käytössä on myös Diakonialaitoksen sisäpihan Tammipuisto. Tällä hetkellä Betel-kodissa ei ole mahdollista lyhytaikaiseen asumiseen ja hoivaan.

Marie-kodin käyntiosoite on Kasakkamäentie 16, 15800 Lahti.

Betel-kodin käyntiosoite on Sibeliuksenkatu 6 B, 15110 Lahti.

Lyhytaikaishoitoon hakeutuminen

Hoitoon on mahdollista tulla Päijät-Hämeen hyvinvointialueen myöntämällä lyhytaikaisen hoidon palvelusetelillä tai yksityisesti itse maksaen. Kunnan myöntämää omaishoidon tai lyhytaikaishoidon palvelusetelijaksoa on myös mahdollista jatkaa yksityisesti itse maksaen.

Hoidon sisältö ja hoitomaksut

Lyhytaikaishoitoon sisältyy seuraavat palvelut:

  • Asukkaan hoito ja hoiva
  • Ateriapalvelu täysihoitoperiaatteella
  • Huoneen siisteydestä huolehtiminen
  • Mahdollisuus osallistua ryhmäkuntoiluun
  • Mahdollisuus osallistua Dilakorttelin tapahtumiin ja yksikössä järjestettävään ohjelmaan asukkaan toiveiden mukaan

Hoitomaksut muodostuvat seuraavasti:

Betel-koti Marie-koti
Kunnan myöntämä
palveluseteli 100 € / vrk
Kunnan myöntämä
palveluseteli 100 € / vrk
Asiakkaan omavastuu
40,00 € / vrk
Asiakkaan omavastuu
40,00 € / vrk
Yhteensä 140,00 € / vrk Yhteensä 140,00 € / vrk

 

Tarjoamme lyhytaikaishoitoa kiireellisiin ja tilapäisiin tarpeisiin myös ilman kunnan myöntämää palveluseteliä. Lyhytaikaishoidon kokonaishinta täysin omakustanteisesti Dila -kodeissa on 181 €/vrk.

Lisätietoja lyhytaikaishoidosta

p. 040 505 1212 (arkisin klo. 8.00–15.00)
asumispalvelut@dila.fi